+36 30 971 5894
·
mokos.katalin.erd@gmail.com
+36 30 971 5894
·
mokos.katalin.erd@gmail.com

Rólam

Több mint húszéves, multinacionális környezetben szerzett szervezet- és kultúrafejlesztési, valamint több éves vezetői tapasztalattal rendelkezem. A változásmenedzsment, egyéni és csoport szinten, mindennapi gyakorlatommá vált, mert állandósult a változás az iparágban, amelyben dolgoztam. Pályafutásomat informatikus mérnökként kezdtem, azonban néhány éve rádöbbentem arra, hogy az elektronikus hálózatok helyett sokkal jobban érdekelnek az emberi hálózatok és kapcsolatok. Félvezetők és szigetelők nemcsak integrált áramkörökben fordulnak elő, ahhoz hogy a bitekhez hasonlóan az ötletek is szabadon áramolhassanak a szervezetekben, ezekkel foglalkozni kell. Ha felelőtlenül nyúlunk a feladathoz nagy eséllyel okozhatunk rövidzárlatot, kiégést, ennek megelőzésében segít a rendszerszintű, strukturált gondolkodás.

Egyenmegoldásokban nem hiszek. Ezzel szemben hiszek abban, hogy 1+1 >2. Bízom a csapat tudásában és bölcsességében. Fáradtságot és energiát nem kímélve, folyamatosan tanulok új megközelítéseket és módszertanokat, amelyekkel a csapatmunka eredményesebbé tehető mind a fizikai, mind a virtuális térben. Qualified Facilitator® vagyok, ezzel a szemlélettel nyúlok minden megoldandó feladathoz és ezt ajánlom ügyfeleimnek is. 

A megrendelőnek pl. egy vezetőnek a fő szempontja, hogy a legjobbat hozza ki a teamjéből – adott erőforrásokkal gazdálkodik, adott keretek között kell eredményeket elérnie. És máris a hatékonyság fogalmánál tartunk. A facilitátor mágiája pedig éppen abban rejlik, hogy a célnak megfelelő „eszköz” vagyis módszertan segítségével szólítja meg az egyént, és vezeti oda a csoportot, hogy jussanak konszenzusos megoldásra és vállaljanak ismét egyénileg felelősséget és ezen keresztül garanciát a megvalósulásra. Ez utóbbi lépés legalább annyira fontos, mint az ötletelés. Hiszem és vallom, hogy a legjobb eredmények mindig akkor születnek, amikor az egyéni gondolataink megerősítést nyernek, visszajelzést kapunk és adunk, inspirálódunk és feltöltődünk egymás gondolatataitól, rádöbbenünk olyan dolgokra, amire nem is számítottunk. A csapat teljesítménye sokszor több, de vannak esetek amikor sajnos kevesebb is mint a tagok teljesítményének összessége, és én minden tudásommal azon vagyok, hogy ez utóbbi ne fordulhasson elő. 

Szívügyem a fenntarthatóság, évek óta vállalok önkéntes munkát különböző CSR témákban, és örömmel teszek eleget ilyen jellegű vállalati felkéréseknek. 

Alapító tagja vagyok a 2021-ben létrejött Magyarországi Facilitátorok Egyesületének. Küldetésünk, hogy  népszerűsítsük a facilitációt mint szemléletet és tudatosítsuk az emberekben, hogy a facilitáció egy értékteremtő, önálló szakma.

Csinálnád, de nem tudod hogyan fogj hozzá?

Nézz körül nálam. Az ingyenesen letölthető anyagok eléréséhez és a blog bejegyzéseim követéséhez, kérlek add meg nevedet és email címedet. 

Lépjünk kapcsolatba, keress bizalommal!